18 Februari 2016  Aanscherping maatregelen Jan van Houtbrug in Leiden

Mediaterplaatse verkeersregelaars ldn 18022016 Image00008Leiden - De Jan van Houtbrug in Leiden is op 12 februari

jongstleden afgesloten voor voertuigen zwaarder dan 5 ton of hoger dan 2,60 m. Vandaag is voor de tweede maal een auto tegen de hoogtebalk voor de Jan van Houtbrug gereden. Helaas heeft dat er toe geleid dat een fietser gewond is geraakt. Wij betreuren dat ten zeerste. De gemeente Leiden neemt extra maatregelen om herhaling te voorkomen.

Op donderdag 18 februari worden de volgende aanvullende maatregelen genomen:

  • De verkeersregelaars hebben strikter opdracht om naast vrachtwagens ook grotere bestelauto’s daadwerkelijk te laten stoppen. Op die manier kan beter worden vastgesteld of voertuigen niet hoger zijn dan de maximaal toegestane hoogte. De verkeersregelaars hebben intensief onderling contact om automobilisten die signalen negeren alsnog tegen te kunnen houden.  
  • Er worden voor de brug knipperlichten geplaatst om automobilisten extra te attenderen op de gewijzigde situatie en de bijzondere verkeersmaatregelen. 
  • Er wordt een ander soort hoogtebalk geplaatst die bestaat uit een stevige balk met daaronder kettingen. In die situaties waarbij een auto die te hoog is toch doorrijdt, wordt de hoogtebalk er niet afgereden.  
  • Om de situatie op de brug beter beheersbaar te maken wordt 1 rijstrook afgesloten. De gemeente plaatst pylonen op de brug zodat verkeer dat linksaf richting Jan van Houtkade wil geen eigen rijbaan meer heeft maar mee moeten rijden met het overige verkeer. 

Noodbrug

Vrijdag is al bericht dat wordt gekeken op welke manier bus- en vrachtverkeer  zo snel mogelijk weer gebruik kan maken van deze belangrijke verkeersroute. De gemeente bekijkt diverse scenario’s waarbij ook rekening wordt gehouden met de toekomstige werkzaamheden aan de Jan van Houtbrug en de herinrichting in het kader van het project Centrumroute. Een van de scenario’s is het aanleggen van een noodbrug die gedurende langere tijd kan blijven liggen. Een andere mogelijkheid is een brugconstructie over de bestaande brug.

  

Handhaving Herenstraat

De afsluiting van de Jan van Houtbrug heeft gevolgen voor het calamiteitenverkeer. De burgemeester heeft vrijdag een gewijzigde calamiteitenroute door de Herenstraat aangewezen. Het is van zeer groot belang dat de rijbaan wordt vrijgehouden voor de brandweerauto’s en ambulances. Om die reden geldt dan ook een stopverbod voor alle motorvoertuigen. Met ingang van morgen wordt hierop streng gehandhaafd

Bron: Gemeente Leiden
 
Mediaterplaatse verkeersregelaars ldn 18022016 Image00006
Mediaterplaatse verkeersregelaars ldn 18022016 Image00003
Mediaterplaatse verkeersregelaars ldn 18022016 Image00008
Mediaterplaatse verkeersregelaars ldn 18022016 Image00002
 
 
adsense

picons35 picons36 picons48

      DISCLAIMER                                                                  Copyright © 2019-2022. Media ter plaatse. All Rights Reserved.                       Privacy Policy