- Vannacht rond 05:00 uur werd de brandweer van Haastrecht opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Han Hollanderweg in Gouda. Ter plaatse bleken er meerdere geparkeerde personenauto’s in brand te staan wat gepaard ging met de nodige knallen en rook. De rook trok richting de omliggende flats en de knallen zorgde ervoor dat de buurt “wakker” werd. De brandweer van Haastrecht was redelijk snel aanwezig en hebben direct een aanval ingezet op de vlammen zee. Hierbij hebben ze eerst met water gespoten, waardoor de vlammen al grotendeels wisten uit te doven. Echter pas toen er ook schuim werd gebruikt verdwenen ze volledig en nam de rook ook af. Om zeker te zijn dat het vuur ook echt uit was werd besloten de voorkanten van de auto’s open te maken. Nu kon men met een warmtebeeldcamera worden kijken waar de hete plekken zich bevonden. Na afloop kon de brandweer weer retour en kreeg de politie alweer een volgende melding. Minstens 1 voertuig is vervolgens geborgen. De anderen zouden misschien later geborgen worden.

Vaker raak

Het is de zoveelste keer dat er een brand is in 1 of meerdere voertuigen op deze locatie. Verleden maand bijvoorbeeld gingen ook 3 auto’s in vlammen op. Vanwege de ietwat afgelegen locatie en makkelijke vluchtroutes kunnen eventuele daders zich snel uit de voeten maken. Of het hier om brandstichting ging is echter nog onbekend, verder onderzoek volgde dit keer ieder geval niet. Buurtbewoners maken zich al langere tijd ernstige zorgen over de branden en beginnen zich toch af te vragen wanneer er nu eens wat gaat gebeuren. Ze hebben het gevoel alsof politie/gemeente het niks deert dat hun eigendommen continu afbranden. Maar de vraag is echter wat deze partijen kunnen doen om het probleem op te lossen.

adsense

      DISCLAIMER                                                                  Copyright © 2019. Media ter plaatse. All Rights Reserved.                       Privacy Policy