18 Februari 2019  Resto VanHarte maakt succes van diner dansant voor Leidse senioren

Mediaterplaatse 18022019 Image00001Resto VanHarte maakt succes van diner dansant voor Leidse senioren

Resto VanHarte maakt succes van diner dansant voor Leidse senioren

18.02.2019 - Ruim honderd senioren genoten op 14 februari (Valentijnsdag) van het Leids diner dansant, een nostalgisch dansfeest met diner georganiseerd door Resto VanHarte Leiden. “Ik vind het geweldig, het lijkt wel of we op een 25-jarige bruiloft zijn. Hier kan ik nog een maand van nagenieten”, aldus een van de gasten. Buurtcentrum Het Gebouw in Leiden Noord was voor de gelegenheid omgetoverd tot een feestelijke dans- en dinerzaal. Het diner dansant werd mede mogelijk gemaakt door Ondernemersvereniging BV Leiden.

Rode rozen en doppinda’s  

Als de opbouw nog in volle gang is, stromen de eerste gasten al binnen. Terwijl vrijwilligers in de keuken hard aan het werk zijn, worden de heupen voorzichtig losgegooid en komt de eerste foxtrot voorbij. Langzamerhand vult de dansvloer zich met dansmoves van vroeger. Enkele senioren twijfelen nog, maar worden al snel overgehaald door de enthousiaste dansvrijwilligers van Resto VanHarte en Het DansPaleis. Zelfs zittend op een stoel aan de gezellig gedekte tafeltjes met rozen en doppinda’s wordt gedanst. Vervolgens genieten de gasten samen van een heerlijk Valentijnsdiner. Het menu bestaat uit geroosterde paprikasoep met kervelroomsaus, geroosterde kip met bietencrème een groentespies en tomaten-rozemarijnsaus en als dessert een chocoladebavarois met bosvruchtencoulis.

Samen eten verbindt en dansen doe je samen

Tijdens het jaarlijkse kerstevent heeft ondernemersvereniging BV Leiden (BVL) een bedrag van € 5.638,21 bij elkaar gebracht onder andere met het heffen van een toegangsprijs, een veiling en een loterij. Met de aanvullende sponsoring door BVL-lid Buik & Van der Horst heeft de vereniging het Leids diner dansant volledig verzorgd kunnen aanbieden aan de gasten. Ook helpen meerdere leden van BVL vandaag mee als vrijwilliger. BVL- lid Jennifer van der Hooft:  “Wat is het mooi om ouderen te zien genieten en herinneringen ophalen. Muziek werkt echt als een katalysator”. Daar sluit Restomanager Resto VanHarte Leiden Marieke van der Plaat zich graag bij aan: “Eten verbindt en dansen doe je samen!” 

Resto VanHarte: voor een gezellig avondje uit 

Resto VanHarte is het levendige buurtrestaurant met betaalbare en gezonde driegangendiners. Iedereen is welkom bij Resto VanHarte. Onze Resto’s zijn er voor iedereen, jong en oud, waar je ook vandaan komt. Buurtbewoners koken en eten hier samen, leren elkaar kennen en dragen zelf bij aan een leefbare buurt. De restaurants worden opgezet en gecoached door een klein team van professionals, maar drijven op de inzet van vrijwilligers. Resto VanHarte is synoniem aan meedoen en daarmee hét recept voor een betere buurt. 

Mediaterplaatse 18022019 Image00001

 

adsense

      DISCLAIMER                                                                  Copyright © 2019-2022. Media ter plaatse. All Rights Reserved.                       Privacy Policy