20 September 2017  Resto VanHarte Kookt met kinderen van Leidse Basisscholen

MediaTerplaatse ontruiming school vreemde lucht 19092017 Image00001Resto VanHarte kookt met kinderen van Leidse basisscholen

 

t

 

MediaTerplaatse ontruiming school vreemde lucht 19092017 Image00001

 

 

Resto VanHarte kookt met kinderen van Leidse basisscholen

 

Samen soep koken op het schoolplein

Leiden, 20 september 2017; Zaaien, oogsten, snijden, koken en gezellig samen eten. Op het schoolplein van de basisscholen in de wijk Stevenshof wordt deze maand elke vrijdag verse soep gekookt. Kinderen uit groep 6 en 7 koken met producten die ook te vinden zijn in hun eigen schooltuin. Zij serveren dit twee uur later aan hun ouders, andere kinderen van de school én mensen uit de buurt.

Een leuke  leerzame middag op het schoolplein

Er wordt gekookt met kinderen van basisscholen de Zwaluw, Klankbord en OBS de Stevenshof. Iedere week staat de, tot mobiele keuken omgebouwde, brandweerauto van Resto VanHarte op het schoolplein van een andere school. Van iedere middag wordt een feestje gemaakt zodat de kinderen ervaren hoe leuk het is om samen te koken. Ook leren de kinderen wat gezonde voeding is en wat je er thuis mee kunt maken. Het is een initiatief van Resto VanHarte in samenwerking met de basisscholen en Schooltuin De Distelvink. Het project wordt mogelijk gemaakt door zorgverzekeraar Zorg & Zekerheid.

Over Resto VanHarte

Resto VanHarte is het levendige buurtrestaurant met betaalbare en gezonde driegangendiners. Iedereen is welkom bij Resto VanHarte. Onze Resto’s zijn er voor iedereen, jong en oud, waar je ook vandaan komt. Buurtbewoners koken en eten hier samen, leren elkaar kennen en dragen zelf bij aan een leefbare buurt. De Resto’s worden gerund door een klein team van professionals, maar de echte drijvende kracht is de inzet van onze vrijwilligers. Resto VanHarte is synoniem aan meedoen en daarmee hét recept voor een betere buurt.

Resto VanHarte Leiden

In Leiden zijn vier Resto locaties (Zuydtwijck, Roomburgh, Slaaghwijk en Sijthoff). Elke locatie heeft een eigen moestuin of een samenwerking met een zorgboerderij of stadsakker. Zo worden er zoveel mogelijk lokale producten gebruikt. Alle locaties worden gerund door vrijwilligers ondersteund door de professionals van Resto VanHarte. In leiden wordt ook regelmatig een KinderResto georganiseerd.

adsense

      DISCLAIMER                                                                  Copyright © 2019-2022. Media ter plaatse. All Rights Reserved.                       Privacy Policy